Huureenbox

Voordelen van een postbus

Voordelen van een postbus
Huureenbox • 20 Sep 2022

Wist je dat een derde van de bedrijven in Nederland al gebruik maakt van een postbus? Dit correspondentieadres zorgt niet alleen voor een professionele uitstraling, maar zorgt ook dat je snel over belangrijke post beschikt. Benieuwd naar of een postbus ook iets voor jou, of jouw bedrijf is? Aan de hand van een aantal voorbeelden leggen we uit wat de voordelen zijn van een postbus. 

Postbus inschakelen tijdens verhuizing of verbouwing

Als je druk bezig bent met een grote verbouwing of een verhuizing weet je dat hier veel chaos bij komt kijken. Veel mensen kiezen ervoor om tijdelijk op plekken als een vakantiepark te wonen, waar je geen post kunt ontvangen. Ook is het tijdens een grote verbouwing niet prettig om hier de post heen te sturen aangezien de kans dan bestaat dat het verloren raakt. Een postbus kan hier een tijdelijke oplossing bieden. Het is ook heel handig om het huren van een postbus te combinatie met het huren van een opslagruimte voor jouw inboedel. Als je gebruik maakt van een opslagruimte tijdens een verhuizing is dit een plek waar je toch vaker te vinden zal zijn. Je post hier ophalen is dan dus een kleine moeite.

Post zakelijk en privé scheiden

Een postbus wordt vaak gebruikt om zakelijke post te scheiden van privé post. Vooral zzp’ers die vanuit huis werken vinden dit prettig, zo hoef je niet aan alle partijen waar je post van ontvangt je huisadres te verschaffen. Ook wordt het gebruikt door de beheerder van een stichting of vereniging van eigenaren. Je wil dan namelijk niet dat belangrijke brieven tussen de folders op de deurmat belanden.

Zakelijk postadres 

Als je een eigen bedrijf geen eigen kantoorruimte heeft, is het prettig dat je met een postbus toch een zakelijk adres heeft om post op te ontvangen. Hiermee maak je een professionelere indruk bij de klant. Voor een professionele uitstraling van je bedrijf en de mogelijkheid om ’s ochtends vroeg al over je post te beschikken is het daarom raadzaam een postbus aan te vragen. Dit is makkelijk te combineren met een andere zakelijke opslagruimte zoals een archiefopslag. Als je zorgt dat dit zich op hetzelfde adres bevindt, kost het weinig moeite om post op te halen terwijl je werkt in de zakelijke opslag.

Tijdens een lange reis of verblijf in het buitenland

Ga je als expat een tijdje naar het buitenland? Of ga je tijdens een sabbatical een wereldreis maken? Dan is de kans groot dat er bepaalde post in Nederland is die je wilt blijven ontvangen. Wanneer je een huurhuis hebt opgezegd heb je geen vast adres meer waarop je post kunt ontvangen. Het kan natuurlijk ook dat je jouw huidige huis juist gaat verhuren, maar de post daar dus liever niet meer ontvangt. Ook dat is een postbus een uitkomst. Je kunt deze huren voor de exacte periode van jouw vertrek en zo weet je zeker dat alles netjes klaar ligt als je terugkomt.

Een postbus is dus handig in veel verschillende situaties. Het is voordelig dat je er altijd iemand is die de post kan aannemen én al vanaf een heel vroeg tijdstip (meestal 07:30). Kun jij je vinden in een van de bovenstaande situaties? Dan is het een heel goed idee om een postbus te huren!


Lees ook deze tips

Vragen?

Bel ons op 085 05 13 201