Huureenbox

Checklist voor de verbouwing

Checklist voor de verbouwing
Huureenbox • 06 Feb 2020

Iedereen heeft wel eens een verbouwing meegemaakt, het is altijd een hele operatie. Gelukkig is het resultaat altijd ontzettend fijn. Er zijn verschillende redenen waarom mensen beginnen aan een verbouwing. Zo is er misschien meer ruimte nodig of zijn mensen toe aan iets nieuws. Tegenwoordig zie je ook steeds meer dat mensen energiezuiniger willen leven en aanpassingen maken aan hun huis. Wat de reden ook is, er moet aan van alles gedacht worden. De checklist van Huureenbox helpt je goed op weg.

Gedetailleerd plan maken

Start altijd met een gedetailleerd plan en schrijf alles wat er moet gebeuren tijdens de verbouwing op. Zorg ervoor dat het zo precies mogelijk beschreven is. Als je veel ideeën hebt, is het een optie om ervoor te kiezen om de ideeën te categoriseren in ‘essentieel’ en ‘extra’. Zorg er ook voor dat je per idee het materiaal, de kleuren en merken bepaald hebt. Zo hou je overzicht voordat je begint aan de verbouwing.

Budget bepalen

Ga ook bij jezelf na hoeveel geld je beschikbaar hebt om te besteden aan de verbouwing. Het is erg vervelend als jij achteraf erachter komt dat je ver over je budget ben gegaan. Je kunt niet alleen je spaargeld investeren, maar je zou er ook voor kunnen kiezen om een lening of hypotheek aan te vragen. Tijdens een verbouwing is het ook mogelijk dat er extra kosten bijkomen door ongeplande omstandigheden. Probeer met al deze factoren rekening te houden tijdens het bepalen van je budget 

Offertes aanvragen

Wanneer je het budget hebt vastgesteld, is het de volgende stap om offertes aan te gaan vragen. Kies voor minimaal twee specifieke offertes, zodat je prijs- en kwaliteitsvergelijkingen kan maken. Neem goed de tijd om deze offertes te vergelijken en zet niet zomaar een handtekening. Vraag ook eens rond binnen je eigen kring of ze met je mee zouden kunnen kijken. Iemand met ervaring kan handige je handige tips meegeven.

Aannemer in dienst nemen

Het is niet verplicht om een aannemer in dienst te nemen, maar dit kan wel handig zijn. Een aannemer zorgt er namelijk voor dat alle mensen die nodig zijn voor de verbouwing bij elkaar komen en coördineert alle activiteiten. De aannemer geeft structuur aan bezigheden die nodig zijn om de verbouwing te laten slagen. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over de planning, risico’s en vergunningen. 

Tijdens de verbouwing

Zorg tijdens de verbouwing ervoor dat je op de hoogte blijft van de ontwikkelingen. Je kunt bijvoorbeeld de bouwplaats regelmatig bezoeken of gesprekken inplannen met je aannemer. Zo blijf je op de hoogte van wijzigingen en mogelijke vertragingen. Ook is het belangrijk om in de gaten te houden of werkelijke uitgaven nog gelijk staan aan je budget. 

Zorg dat je spullen veilig zijn en uit de weg staan

Tijdens de verbouwing kan het voorkomen dat er spullen in de weg komen te staan voor de vakmensen. Daarnaast wil je natuurlijk ook niet dat je spullen beschadigd worden. Je kunt ervoor kunnen kiezen om je spullen veilig op te ruimen in dozen en deze tijdelijk bij Huureenbox op te slaan. Je kunt bij ons al voor 1 maand opslagruimte huren. Ook als je verbouwing vertraging oploopt, is dit geen probleem. De huur van je box kun je nadien flexibel opzeggen. Een verbouwing is al stressvol genoeg, wij helpen je graag op weg. Je spullen staan bij ons veilig en droog en voor jou toegankelijk tussen 6.00 en 23.00. Wil je een opslagruimte voor je verbouwing huren? Eén adres: Huureenbox. 


Lees ook deze tips

Vragen?

Bel ons op 085 05 13 201