Huureenbox

Meubels opslaan tijdens verbouwing

Meubels opslaan tijdens verbouwing
Huureenbox • 13 Jul 2022

Tijdens een verbouwing moet je aan veel dingen denken. Als je tijdens je verbouwing maar een deel van je woning verbouwt en er tijdens die periode ook blijft wonen, dan komt er een extra ‘to do’ punt op je lijstje: uitvogelen waar je precies met al je spullen en meubels naartoe moet. In deze blog geven we je meer informatie over hoe je meubels kunt opslaan tijdens je verbouwing en waar je op moet letten. 

Meubels opslaan in een andere ruimte in je woning

Als je een woning hebt met wat extra ruimte, dan kun je tijdens een verbouwing je meubels gewoon tijdelijk in een andere ruimte opslaan als die daar niet in de weg staan. Stel dat je bijvoorbeeld een extra slaapkamer hebt die je zelden gebruikt, dan kun je je meubels daar makkelijk een tijdje opslaan zonder dat je er omkijken naar hebt. Het handige aan deze situatie is dat je je geen zorgen hoeft te maken voor vocht en ongedierte. 

Mocht je ervoor kiezen om je meubels tijdens je verbouwing op te slaan in je tuinhuis of bijvoorbeeld een zolderruimte bij je appartement, dan is het belangrijk om de ruimte eerst goed te inspecteren. Is de ruimte bestand tegen de grillen van Moeder Natuur of wordt de ondergrond bijvoorbeeld nat bij een stevige regenbui? Het is belangrijk om dit te weten voor je er jouw kostbare meubels opslaat. Ook zijn oudere tuinhuisjes vaak een nestplaats van muizen - en je wilt nu toch niet dat er aan jouw mooie meubilair geknaagd wordt? Als je er toch voor kiest je meubels hier op te slaan, zorg er dan voor dat ze goed ingepakt zijn, bijvoorbeeld in stevige plastic. 

Het is dus belangrijk om met zorg jouw opslagruimte te kiezen - ook als je de ruimte hebt om zelf je meubels op te slaan tijdens een verbouwing. 

Meubels opslaan bij vrienden en familie

Verbouw je meerdere kamers of heb je absoluut geen ruimte over in jouw woning? Dan moet je natuurlijk op zoek naar een andere oplossing. Een oplossing kan zijn om jouw meubels tijdelijk op te slaan bij vrienden en familie die hiervoor plaats hebben.

Het grote voordeel hiervan is dat deze opslag over het algemeen gratis is. Echter: als je hiervoor kiest, kun je niet op elk moment iets uit jouw opslag gaan halen. Je moeder vindt het misschien niet erg als je ‘s avonds laat op de stoep staat om even te checken of je een van je favoriete boeken in je kast hebt laten zitten, een ver familielid kan dit misschien minder appreciëren. Daarnaast is het ook belangrijk om er zeker van te zijn dat jouw meubels niet in de weg staan bij jouw vrienden of familie, want een verbouwing durft wel eens uit te lopen … en je wilt geen goede relatie op het spel zetten omdat jouw spullen hen irriteren. 

Meubels opslaan in een beveiligde box

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om jouw meubels tijdens een verbouwing op te slaan in een beveiligde box. Een opslagruimte huren is over het algemeen snel geregeld. Daarnaast weet je dat jouw meubels veilig en droog opgeslagen staan.

Bij Huureenbox kun je zo kiezen uit verschillende groottes qua boxen. Stel dat je enkel een paar meubels wilt opslaan tijdens je verbouwing, dan is een XS of S box misschien wel ideaal. Maar als je meubels van bijvoorbeeld de hele benedenverdieping wilt opslaan, dan is het handig om eens naar onze grotere boxen te kijken. 

Als je bij ons een meubelopslag ruimte huurt, dan kun je er zeker van zijn dat jouw spullen droog en schoon worden opgeslagen. En omdat je een pasje nodig hebt om binnen te raken in het gebouw én een sleutel nodig hebt om jouw box te openen, weet je ook dat jouw spullen veilig opgeslagen staan. Daarnaast kun je elke dag van de week, van 6 uur ‘s ochtends tot 23 uur ‘s avonds jouw box openen. Ideaal als je dríngend iets nodig hebt! 

Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.


Lees ook deze tips

Vragen?

Bel ons op 085 05 13 201