Huureenbox

Succesvol verbouwen? Bereid je voor

Succesvol verbouwen? Bereid je voor
Huureenbox • 26 Feb 2020

Je hebt net een nieuw huis gekocht en wilt graag verbouwen, of je woont er al een tijdje en gaat nu toch beginnen aan die verbouwing waardoor je je eigen huis veranderd in jouw droomwoning. Meer lichtinval, een nieuwe vloer, een nieuwe badkamer of keuken, je droomt er al zolang van. Maar naast het fijne vooruitzicht moet je eerst door de stressvolle tijd heen, je gaat niet je huis uit maar blijft er wonen, met alle ongemakken van dien.

Hierbij wat tips om je goed voor te bereiden op een verbouwing.

Een succesvolle verbouwing start met een goede voorbereiding, bekijk en informeer goed door wie je de verbouwing laat uitvoeren. Maak goede afspraken met de personen waar jij de komende weken je huis aan toe vertrouwd, met goede afspraken bedoelen we; afspraken over, start en eindtijden, budget, omgang met inboedel, wat als ze vertraging oplopen en kunnen bepaalde voorzieningen tijdelijk worden aangelegd (douche, toilet). Maar informeer ook tijdig je buren en excuseer je alvast voor misschien wat geluidsoverlast. Maar bedenk je ook vooraf waar je gaat koken, slapen en wassen. Waar gaan je meubels heen die niet in de woning blijven en welke moet je wel degelijk beschermen tegen het stof van de verbouwing? Misschien is het prettig om tijdens de grotere verbouwing tijdelijk ergens anders te slapen zodat je daarna met frisse moed de afwerkingen kunt begeleiden.

Is je keuken nu aan de beurt? Zorg dat je van te voren wat maaltijden hebt ingevroren zodat je daardoor de eerste week je avondeten al hebt geregeld en dit alleen even hoeft op te warmen. Ook voor de badkamer hebben ze tegenwoordig mooie oplossingen en kun je makkelijk in een slaapkamer een douche improviseren. Wil je dit liever niet? Dan kun je altijd nog duidelijke afspraken maken met de buren.

En als dan uiteindelijk de puntjes op de i zijn gezet, dan is het na de verbouwing tijd om te genieten en was al het harde werk het zeker waard. Vergeet niet de mensen te bedanken die je hebben geholpen in deze tijd.voor een housewarming met een ieder die jullie geholpen hebben.


Lees ook deze tips

Vragen?

Bel ons op 085 05 13 201