Huureenbox

Met deze 4 tips heb je altijd een opgeruimd huis

Met deze 4 tips heb je altijd een opgeruimd huis
Huureenbox • 20 Sep 2022

Ken je het gevoel dat het altijd lijkt of het huis van de buren en van vrienden opgeruimd en netjes is, terwijl jouw huis er altijd uitziet alsof er net een bom is ontploft? Je blijft jezelf dan afvragen waarom andere mensen dit wel kunnen en het bij jou zo lastig lijkt? Geen zorgen. Wij hebben namelijk het antwoord. Een altijd opgeruimd huis bestaat ten eerste niet, zolang er ook echt in geleefd wordt. Maar, om ervoor te zorgen dat jouw huis niet zomaar meer in die ontplofte status belandt, hebben wij een aantal basistips. Zo ben je altijd voorbereid op onverwachts bezoek en hoef je zelf niet meer tussen de chaos te leven. 

Tip 1: Direct opruimen

Het klinkt misschien zo vanzelfsprekend, maar het is een absolute basisregel: ruim alles gelijk op. Bij alle kleine troepjes die je uitstelt op te ruimen wordt de drempel hoger om het geheel aan te pakken. Je zet veel makkelijker één bord en één beker in de vaatwasser na het ontbijt, dan dat je de vaat van twee dagen aan het wegzetten bent. Ook koken is een moment waarop snel rotzooi ontstaat. Gooi alles daarom meteen in de prullenbak en ga na het koken direct met een doekje over het aanrecht. Pas dit toe op alle kleine dingen die je in en rondom je huis doet en calculeer de 3 minuten opruimtijd gewoon mee in je planning. 

Tip 2: Alles heeft een vaste plek

Wil je het direct opruimen nog sneller laten verlopen? Zorg dan dat alles in huis een vaste plek heeft. Als iedereen in huis weet waar alles ligt, raak je minder snel je spullen kwijt en loop je in een rechte lijn naar de plaats van bestemming tijdens het opruimen. Zorg dus dat je ook van kleine dingen als scharen, pennen, weet waar het thuishoort, dan hoeft er niks onnodig rond te slingeren. Laat daarnaast iedereen z’n rommel zelf opruimen, dan ontstaat er ook geen verwarring over de vaste plek. Heb je veel spullen in de weg staan die je niet wilt weggooien maar zelden gebruikt? Huur dan bijvoorbeeld een externe opslagruimte, zo blijft je huis netjes. Een goed voorbeeld hiervan zijn wintersportspullen. Het is verstandig om deze wintersportspullen op de juiste wijze op te bergen. Zo staan ze de rest van het jaar niet in de weg. 

Tip 3: Opgeruimde gang

Een belangrijke plek om goed op te ruimen is de eerste plek waar jij en je bezoek het huis binnenkomen: de gang. Maak genoeg plek voor alle jassen en schoenen, want als deze overal in de hal rondslingeren ziet dit er erg rommelig uit. Struikel je over de sneakers, tassen en sportmaterialen? Dan is het tijd om deze een vaste, goed weggestopte vaste plek te geven: jas op de kapstok in plaats van over de stoel, post in een postvakje en tassen gelijk uitpakken en weghangen. Meer ruimte in de gang creëren? Sla de winterjassen dan op in de zomer en andersom. Dit kun je bijvoorbeeld in dozen op zolder doen, of als je minder ruimte in huis hebt in een externe box om je spullen op te slaan

Tip 4: Schone keuken

Niets is vervelender dan vieze vaat van een ander, of van jezelf, te moeten opruimen. We hebben het bij tip 1 al even aangekaart, maar zorg vooral in de keuken dat er direct wordt schoongemaakt. Zet dus al je eigen spullen in de vaatwasser of was het meteen af. Ben je aan het koken? Ruim dan tijdens het koken al op wat niet meer gebruikt wordt, dit is ook prettig als je klaar bent met koken. En knoeien is onvermijdelijk, maar poets het wel meteen weg voordat het aankoekt. Maak verder elke dag het aanrecht, de kookplaat en spoelbak schoon met een doekje. Dit kost je slechts een paar minuten, maar geeft wel heel veel voldoening.

Misschien ben je al bekend met de uitspraak: “Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd”. Wij kunnen dit alleen maar bevestigen. Het geeft je rust wanneer er mensen over de vloer komen en je niet als kip zonder kop hoeft rond te rennen om alles op te ruimen en schoon te maken. Daarnaast draagt het bij aan comfortabeler wonen; en wie wil dat nou niet? Succes met het doorvoeren van de bovenstaande tips, binnen no-time is ook jouw huisje opgeruimd!


Lees ook deze tips

Vragen?

Bel ons op 085 05 13 201