Huureenbox

4 tips voor een opgeruimde kamer

4 tips voor een opgeruimde kamer
Huureenbox • 13 Jul 2022

Dat een opgeruimde kamer in verband staat met rust in het hoofd is een bewezen feit. Toch is het voor veel mensen moeilijk om de slaapkamer netjes te houden en velen zien dit als een grote opgave. Heb jij bergen kleding over ‘de stoel’ liggen en stap jij elke dag in een onopgemaakt bed? Gebruik dan snel onze kamer opruim tips. 

Tip 1: Ruim elke dag een beetje op

Het klinkt misschien een beetje gek, maar hoe vaker je opruimt, hoe minder tijd het je kost. Als je alle troep laat opstapelen tot een grote berg ben je misschien wel uren bezig met het opruimen. Wanneer je elke dag alles even rechttrekt, ben je daar misschien maar een paar minuten per dag aan kwijt, veel voordeliger dus. 

  • Begin je dag dan ook elke dag met het opmaken van je bed. Uit onderzoek blijkt namelijk dat iedereen die zijn bed opmaakt, ‘s nachts beter slaapt. Dit komt omdat je dan met een meer ontspannen gevoel naar bed gaat en daardoor langer slaapt. Wie wil dat nou niet? 
  • Zorg voor een grote wasmand of zelfs meerdere wasmanden in je kamer. Dit zorgt ervoor dat de kans minder groot is dat je de kleding in een hoek van je kamer gooit. Vergeet je alleen niet ook regelmatig de wasjes te draaien?
  • Doe elke dag een rondje voor ‘kleine troepjes’. Het is een kleine moeite om rommel even snel weg te gooien en vaat weg te brengen, maar wat oogt het heerlijk schoon als deze weg zijn. 

Tip 2: Zorg voor een geordende kledingkast

Ben je het overzicht in jouw kledingkast kwijt en weet je eigenlijk niet meer precies wat er achter in je kast ligt? Dan is het tijd om te beginnen met een grote opruimsessie voor je kast. Ga bij elk kledingstuk na of je het vaak genoeg draagt en leg alle kleding die weg kan op een stapel. Ga vervolgens na of je de kledingstukken nog kunt verkopen of dat je bepaalde stukken misschien nog kunt doneren. Plan deze opruiming een paar keer per jaar in zodat de kast ook netjes blijft. 

Alles uitgezocht? Zorg dan dat alle kleding die terug de kast in gaat op een logische plek ligt zodat je goed overzicht houdt van wat je allemaal hebt. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om snel even iets terug te leggen. Houd daarbij altijd wat extra ruimte en kledinghangers over voor de spullen die je nieuw koopt. Benieuwd naar extra tips over hoe jij je kledingkast kunt opruimen? Lees dan onze blog over de 5 stappen naar een opgeruimde kledingkast. 

Tip 3: Creëer slimme opslagruimtes

Niet iedereen heeft de ruimte om meerdere grote kasten in zijn/haar kamer neer te zetten. Toch zijn er heel veel verschillende oplossingen om extra opbergruimte te creëren. 

  • Heb je een zolderkamer en loopt het dak schuin af? Dan staat een normale kledingkast vaak op een zeer ongelegen plek. Inbouwkasten zijn daarom dé oplossing. Er zijn veel bedrijven die dit doen, maar als je zelf een beetje handig bent is het vaak ook goed te doen dit zelf te bouwen. 
  • Kies een bed met opbergruimte onder het bed. Heel veel bedden hebben lades of zijn zelfs omhoog op te klappen om zo de volledige ruimte onder het bed te benutten. Is dit nog niet genoeg? Denk dan eens aan een hoogslaper. Dit creëert een soort extra verdieping en geeft ruimte om er meerdere kasten onder te plaatsen. 

Nog steeds niet genoeg opslagruimte in je kamer of op een andere plek in je huis? Denk dan eens aan een externe opslagruimte. Wij, bij Huureenbox, bieden boxen waarin jij alles kunt opslaan wat je niet dagelijks nodig hebt, maar wel graag wilt bewaren. Denk bijvoorbeeld aan je skipakken die veel te veel ruimte innemen in je kledingkast. Dit scheelt weer een hoop ruimte in de slaapkamer waardoor deze ruimte vrij blijft voor spullen die je wel vaak nodig hebt. Voor slechts een paar euro per maand heb je al een kleine opslagbox waar je jouw spullen in kunt bewaren. Bekijk ons aanbod aan boxen en vraag een offerte aan. 

Tip 4: Gebruik opbergmanden en bakjes

Bij veel mensen liggen de sieraden, accessoires of andere kleinigheden vaak los op een plank of in een lade. Dit oogt niet alleen slordig, maar zorgt er ook voor dat je spullen makkelijk kwijtraakt. Het is daarom verstandig om met veel verschillende mandjes en bakjes te werken. Zorg dat je de lades eerst goed afmeet en zoek vervolgens naar bakjes die de lade goed kunnen vullen. 

Al deze tips klinken misschien als een grote opgave, maar als jouw kamer eenmaal strak getrokken en netjes is, kost het onderhouden een stuk minder tijd. We hopen dat je wat hebt gehad aan deze opruimtips voor de slaapkamer want vergeet niet: een opgeruimde kamer is een opgeruimde geest. 


Lees ook deze tips

Vragen?

Bel ons op 085 05 13 201