Huureenbox

Wintersport spullen opbergen - waar moet je aan denken?

Wintersport spullen opbergen - waar moet je aan denken?
Huureenbox • 10 Mar 2020

Heb je genoten van je wintersportvakantie? En weet je niet zo goed hoe je al je spullen kan opbergen? Hieronder een aantal tips hoe je al je wintersportspullen het beste kunt opbergen, zodat de kwaliteit van je wintersportkleding -en materiaal behouden blijft!

Wintersportkleding opbergen 

Wintersportkleding heeft als voordeel dat het je lekker warm houdt in de kou, helaas neem het wel veel opbergruimte in. Door de dikke kleding zal je veel plek in je huis nodig hebben om alles netjes op te bergen. Zeker als je een groot gezin hebt.

Het is natuurlijk belangrijk dat je de kleding eerst wast voordat je het opbergt. Je hebt de kleding een aantal dagen achter elkaar aan gehad, de kans is groot dat je er ook in heb gezweet. Wintersportkleding wassen zal anders gaan dan normale kleding, met een gebruikelijke wassing kan de kwaliteit achteruit gaan. Houd daarom goed in de gaten wat het advies is van het merk wintersportkleding. Een andere optie om de wintersportkleding schoon te krijgen is om het naar de stomerij te brengen. Dit kost wat meer, maar je kleding zal ook langer meegaan. Wanneer de kleding helemaal schoon is, kun je de wintersportkleding het beste opbergen in dozen of hele grote tassen. 

Ski’s en snowboards opbergen 

Voordat je ski’s of een snowboard opbergt, is het goed om deze te waxen. Dit voorkomt dat je materiaal zal uitdrogen tijdens de zomer. Het is belangrijk om de ski’s los van elkaar op te ruimen, anders staan ze bijna een jaar onder hoge spanning. De losse ski’s zijn licht, waardoor ze gemakkelijk bovenop andere dozen gelegd kunnen worden. Zo zullen ze ook niet in de weg liggen of omvallen. Voor snowboards geldt dat je deze rechtop zet om spanning te voorkomen. Het is belangrijk om deze wintersport spullen op te ruimen op plekken waarbij het niet vochtig is. Vocht zorgt er namelijk voor dat de randen van je wintersportmateriaal verroest.

Schoenen opbergen

Belangrijk bij het opbergen van ski- of snowboardschoenen is dat de schoenen helemaal droog zijn. Vochtig opbergen zorgt er namelijk voor dat er een vieze geur in de schoenen blijft hangen, hier krijg je het volgende jaar last van. Niemand houdt natuurlijk van stinkende voeten. Het dus belangrijk dat de schoenen droog opgeborgen worden. Je zou kunnen proberen om de binnenschoenen eruit te halen, zodat ze nog beter kunnen opdrogen. Een andere tip die we je graag meegeven is om de schoenen goed en strak dicht te maken - zo behouden ze vorm.

Wat Huureenbox voor jou kan betekenen

Mocht je niet zo goed weten waar je je wintersport spullen kunt opbergen, dan kunnen wij van HuurEenBox je helpen. Huureenbox heeft als voordeel dat de boxen zo gemaakt zijn dat er geen vocht binnen komt. Zo blijven je wintersportspullen beschermd tegen roest. De dozen kleding nemen veel ruimte in, maar zijn goed te stapelen, dat scheelt veel oppervlakte. Een box bij Huureenbox is ideaal, omdat je geen omkijken meer hebt naar je wintersport spullen voor de rest van het jaar!

Zou je graag advies ontvangen van een van onze medewerkers? Aarzel niet en neem contact met ons op. Bel gerust op maandag tot en met zaterdag van 09:00 tot 18:00 en op zondag van 11:00 tot 17:00. Wij kunnen je laten zien welke boxen we beschikbaar hebben. Wij adviseren je graag over de formaat box die bij jou past. Je kan bij Huureenbox altijd rekenen op een eerlijk, nuchter advies. Wij denken graag met je mee.


Lees ook deze tips

Vragen?

Bel ons op 085 05 13 201