Huureenbox

5 stappen naar een perfect geordende kledingkast

5 stappen naar een perfect geordende kledingkast
Huureenbox • 13 Jul 2022

Ben jij dat ene truitje nou echt al tijden kwijt en durf je te zweren dat hij wel ergens in huis moet liggen? Dan is het misschien een goed idee om even kritisch te kijken naar hoe opgeruimd jouw kledingkast er bij staat. De kans is namelijk groot dat het op een stapeltje (of hoopje) is beland waar jij al lang niet meer bij kan door de stapels die er voor liggen. Omdat wij weten hoe fijn het is om overzicht in je kast te hebben, delen wij ons stappenplan naar een geordende kast. Want een geordende kast, is een geordend leven. 

Stap 1: Trek er tijd voor uit

Het is tijd voor de eerste en grootste stap; het uitzoeken van je huidige kledingkast. Je ziet er misschien als een (kleding) berg tegenop, maar het is het echt waard om er even een dagdeel voor uit te trekken. Daarbij is er een bewezen verband tussen opruimen en ontspanning voor de geest, dus zie het als een beloning en geef jezelf er even aan over. 

Stap 2: Wat gaat er weg?

Het is tijd om te beginnen; alle kleding gaat de kast uit. Start vervolgens met de eerste ronde van filteren. Draag je het niet meer of hangt er kaartje er na al die tijd nog steeds aan? Dan gaat het weg. Maak drie stapels. Een stapel met alles wat weg kan, een stapel waar je over twijfelt en een stapel met wat je absoluut wilt houden. 

Stap 3: De ‘wegdoen’-stapel

Het leuke van deze stapel is dat je er andere mensen blij mee kunt maken en daarmee natuurlijk ook jezelf. Het is tegenwoordig namelijk heel makkelijk om de kleding die je niet draagt online te verkopen. Op deze manier wordt de kleding die ligt te verstoffen weer wat waard en blaas je een heel nieuw leven in dat jurkje, truitje of blousje. Is verkopen voor jou niet nodig? Gooi het dan niet weg, maar doneer het aan bijvoorbeeld de lokale kringloop. 

Stap 4: De ‘twijfel’-stapel

Deze stapel is misschien wat lastiger en daarom helpen wij je bij het maken van de juiste overwegingen. We kennen namelijk allemaal dat shirtje waarvan je weet dat het leuk staat, maar er toch iets is wat jou ervan weerhoudt om het aan te trekken. Het feit is dan dat je het waarschijnlijk nooit gaat aantrekken en daarom het beste op de wegdoen stapel kunt leggen. 

Zijn er bijzondere kledingstukken die je alleen niet draagt wegens het seizoen of omdat het een speciale waarde heeft? Overweeg dan al deze kleding te verzamelen en op te slaan in een aparte opslagruimte. Het hangt natuurlijk af van de hoeveelheid kleding en van hoeveel ruimte jij in huis beschikbaar hebt. Bij ons huur je al voor een paar euro een kleine box waar je de kleding gemakkelijk voor later kunt opslaan. Bekijk ons aanbod aan boxen en vraag een offerte aan om te zien wat wij voor jou kunnen betekenen. 

Stap 5: De kast herindelen

Heerlijk; alle kleding is uitgezocht en je weet wat er terug de kast in kan. Tijd om te zorgen dat de kledingkast zorgvuldig wordt ingericht. Het spreekt misschien voor zich, maar sorteer je kleding op artikelsoort. Dat is dus broek bij broek en t-shirt bij t-shirt. Om extra rust te creëren kun je het beste je kleren op kleur indelen. Als je de kledingkast zo strak en overzichtelijk mogelijk inricht, kun jij ten alle tijden je kleding terug vinden. Onderhoud dit vervolgens door een paar keer per jaar de grote opruim sessie in te plannen, zo voorkom je dat het weer uit de hand loopt. 

Veel succes met opruimen!


Lees ook deze tips

Vragen?

Bel ons op 085 05 13 201