Huureenbox

De grote voorjaarsschoonmaak

De grote voorjaarsschoonmaak
Huureenbox • 17 Aug 2022

Het is weer zover, tijd voor een de grootste schoonmaak van het jaar, de lentevoorjaarsschoonmaak! Het is tijd dat het hele huis even grondig gepoetst en opgeruimd wordt. Wij van HuurEenBox begrijpen dat dit vast niet je grootste hobby is, maar het is wel belangrijk. Met onderstaande tips maak je de grote lentevoorjaarsschoonmaak zo leuk mogelijk.

Zet je favoriete playlist aan

Muziek maakt alles beter. Zet tijdens het schoonmaken je favoriete playlist aan en poets op de beat van je favoriete nummers. Kies voor lekkere meezingers of muziek die goede herinneringen naar boven halen. Ben je goed in multitasken? Luister dan tijdens het schoonmaken naar een interessante podcast.

Gebruik goede schoonmaakspullen

Maak het schoonmaken een stuk gemakkelijker door goede schoonmaakspullen te gebruiken. Trakteer jezelf op nieuwe attributen, het is namelijk leuk om deze uit te proberen. Niets is vervelender dan schoonmaken met slecht en niet werkend materiaal.

Zie het als een workout

Wist je dat je bij het schoonmaken van de badkamer gemiddeld maar liefst 350 calorieën per uur verbrandt? Het huis schoonmaken is dus een behoorlijke workout. Doe daarom lekker je sportkleding aan, pak een flesje water erbij, en ga ervoor! 

Doe het samen

Het is natuurlijk veel gezelliger om tijdens de grote schoonmaak gezellig te kunnen kletsen. Doe het daarom samen! Krijg je man, vriendin of moeder zover om er een heuse schoonmaak date van te maken. Het is zo een stuk gezelliger en je bent ook nog is veel sneller klaar. Want samen kan je meer dan alleen. 

Plan iets leuks

Zie je erg tegen de grote schoonmaak op? Beloon jezelf als het af is, zo heb je iets om naar uit te kijken. Het motiveert ook om het af te maken, en geeft je een extra voldaan gevoel. Plan bijvoorbeeld na het maken van de grote schoonmaak een gezellig dinertje in, of trakteer jezelf op die ene mooie tas die je al heel lang wilt. 

Ontspullen

Een huis raakt snel overvol met spullen en troep waardoor je helemaal het overzicht kwijtraakt. Het is heel fijn om een huis vol rust te hebben en hierdoor moet er vaak wat minimalistischer worden geleefd. Begin daarom met ontspullen, het geeft een heel voldaan gevoel. Vind je veel dingen in je huis die je niet meer of nauwelijks meer gebruikt? Doe deze dan weg. Spullen die je slecht een aantal keer per jaar gebruikt, kun je het beste bewaren op een plek buiten het huis. Een opslagruimte huren kan hiervoor de oplossing bieden. Neem gerust een kijkje bij Huureenbox. Ben je op zoek naar een opslagruimte in Aalsmeer? Neem dan gemakkelijk contact met ons op of kom gezellig langs. Een box is ideaal om spullen op te slaan waar je slechts een paar keer per jaar gebruik van maakt. Een schoon, opgeruimd huis zorgt voor rust in je hoofd!  

Veel succes met schoonmaken!


Lees ook deze tips

Vragen?

Bel ons op 085 05 13 201