Huureenbox

7 handige opbergtips voor in huis

7 handige opbergtips voor in huis
Huureenbox • 08 Dec 2022

Uitpuilende ladekasten, nieuwe spullen die je nergens kwijt kunt en een rommelzolder zonder overzicht; herkenbaar? Dan is het misschien wel tijd voor een grondige opruimsessie bij jou in huis. Eens in de zoveel tijd is je huis toe aan een grondige schoonmaakbeurt. Een opgeruimd huis zorgt tenslotte voor een goed humeur, wie wil dat nu niet? Maar hoe begin je en hoe zorg je ervoor dat je huis er straks helemaal netjes uitziet? In dit artikel behandelen we 7 tips waarmee jij aan de slag kunt om je huis eens flink aan te pakken. 

Tip 1 | Kill your darlings

Als je huis druk aanvoelt en eigenlijk veel te vol staat met spullen, zit er vaak één ding op: spullen weggooien. Je zult vast wel wat spullen hebben die je amper tot nooit gebruikt, of gewoon stof staan te happen. Wanneer je spullen nooit meer gebruikt, kan het geen kwaad om deze weg te doen. Ook is het slim om kritisch te kijken naar de rest van je spullen. Stel jezelf de vraag of je deze spullen écht nodig hebt. Hoe meer je weg kunt gooien, hoe beter. Wanneer je spullen weggooit, komen ze ook niet zo snel meer terug waardoor je huis voor langere tijd opgeruimd aanvoelt. Het kan soms pijn doen om bepaalde items weg te gooien, maar op de lange termijn vergeet je waarschijnlijk al dat je deze spullen ooit had. 

Tip 2 | Werk in de hoogte

Wanneer je je spullen hebt uitgezocht en weg hebt gegooid wat weg moest, is het tijd om te beginnen met opbergen van de overige spullen. Spullen in je inventaris hoef je niet allemaal op een zolder of in een opbergkast te stoppen. Je kunt ze best in je woon- of slaapkamer zetten, maar doe dit dan wel op een nette manier. Een goede manier is om hoge kasten aan te schaffen waar je spullen in op kunt slaan. Deze kun je kopen met deurtjes of zonder, beide opties kunnen een mooie aanvulling zijn op je interieur. Berg je spullen op in de lades, bakken of planken. Doordat je in de hoogte aan het werken bent, zal dit minder leefruimte in beslag nemen. Ook kun je planken aan de muur bevestigen waar je spullen op kunt zetten. Hierdoor kun je je spullen kwijt, maar verlies je amper leefruimte. Een ideale oplossing!

Tip 3 | Voorkom losse spullen

Losse spulletjes zorgen vaak voor veel onrust in huis. Denk hierbij aan souvenirs die je ooit hebt meegenomen van een verre reis, of andere losse beeldjes prullaria. Vraag jezelf goed af bij deze spullen of ze een toevoeging zijn aan je interieur. Is dit niet zo? Gooi ze dan weg. Wil je ze liever nog niet kwijt, maar mogen ze wel uit het zicht? Dan kun je deze spullen in een opbergdoos doen. Deze kun je dan weer op je zolder of in een kast zetten. Zo ben je de spullen niet kwijt, maar zijn ze wel netjes opgeruimd. 

Tip 4 | Verwerk opbergruimte in meubels

Wil je meer opbergruimte creëren maar wil je eigenlijk geen leefruimte opgeven? Dan is het slim om te kijken naar meubels waarin opbergruimte in is verwerkt. Zo heb je banken waarvan je de kussens kunt optillen. Hieronder is veel ruimte om je spullen in op te slaan. Ook kun je kiezen om een tv-meubel te plaatsen onder je tv. Hierin zitten vaak lades waar je ook weer spullen kunt opslaan. Zo zijn er talloze soorten meubels die je kunt gebruiken als opbergruimte, je kunt het zo gek niet bedenken. Het voordeel is dat je dit soort meubels door het hele huis kunt plaatsen. Van bedden tot banken en van extra kasten tot tafels. Zonder extra ruimte in beslag te nemen, heb je op deze manier veel extra opbergplekken. 

Tip 5 | Berg spullen buitenshuis op

Wanneer je spullen aan het opruimen bent, is het handig om grote bakken te kopen waar je bepaalde spullen in kunt opslaan. Maar deze bakken nemen natuurlijk ook veel ruimte in beslag. Heb je geen zolder of berging? Dan is het misschien slim om te kijken naar een optie buitenshuis voor het opslaan van spullen. Je kunt bijvoorbeeld een opslagbox huren. Bij Huureenbox kun je een opslagruimte huren. In deze ruimtes kun je bijvoorbeeld bakken of dozen met spullen in opslaan, maar ook die ene bank die niet meer bij je interieur past. Zo heb je meubel opslagruimtes, een box voor inboedelopslag en boxen voor tijdens een verhuizing

Interesse in een opslagbox van Huureenbox? Neem dan contact met ons op, of kom langs bij onze locatie in Aalsmeer

Tip 6 | Pak ook je keuken aan

Wanneer je je hele huis hebt opgeruimd, kun je ook nog even doorgaan in je keuken. Heb je bijvoorbeeld een open keuken die grenst aan je woonkamer? Dan kan het zijn dat een rommelige keuken zorgt voor een rommelig gevoel in je woonkamer. Een slim trucje om dit te voorkomen is om je aanrecht leeg te houden. Stop spullen zoveel mogelijk in kastjes of doe ze weg. Dit geeft een opgeruimd gevoel aan je keuken en het zorgt ook nog eens voor meer plek op je aanrecht om te koken of bakken. 

Tip 7 | Berg jassen en schoenen op

Als laatste tip willen we je graag meegeven om ook de gang in je huis aan te pakken. Een gang in een huis kan vaak rommelig zijn door rondhangende schoenen en jassen. Door simpele opbergplekken te maken in je gang, kun je dit rommelige gevoel al voorkomen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je voldoende haakjes hebt aan de kapstok om alle jassen op te hangen. Maak hieronder een schoenenrek waar je alles losse schoenen in kwijt kunt. Door deze op een nette manier op te bergen, geef je ook je gang een opgeruimd gevoel.

Met deze opbergtips hopen we je te hebben geholpen om van je huis weer een opgeruimde plek te maken. We wensen je veel succes met het opruimen!


Lees ook deze tips

Vragen?

Bel ons op 085 05 13 201