Huureenbox

Autobanden opslag: waar kun je autobanden veilig opslaan?

Autobanden opslag: waar kun je autobanden veilig opslaan?
Huureenbox • 13 Jul 2022

Ben jij ook zo’n autofanaat en heb je veel autobanden en andere autotools om jouw auto te pimpen? Of ben je gewoon een normaal persoon die een of meerdere auto’s thuis heeft waardoor er te veel extra autobanden slingeren in je woning? Dan heb je behoefte aan goede autobanden opslag! Maar waar moet je precies op letten? Wij vertellen het je in deze blogpost. 

Autobanden correct opslaan

Het is belangrijk dat je autobanden opbergt op een correcte manier. Bewaar je banden altijd in een koele, droge en schone ruimte met een stabiele temperatuur- en houd de banden ver weg van verwarmings- of warmwaterleidingen.
 

Als er nog velgen op je banden zitten, bewaar je je banden het best horizontaal met de zijkanten tegen elkaar. Het gewicht van de velgen drukt immers op de banden als deze lang rechtop staan. Hierdoor kunnen banden vervormen. 

Zitten er geen velgen meer op je banden? Dan kun je ze perfect verticaal naast elkaar bewaren. Idealiter draai ze je wel elke paar weken om, zodat ze hun ronde vorm behouden. 

Thuis autobanden opslaan

Heb je enkel wat extra ruimte in je tuinhuis of in het hok waar ook je warmwaterketel staat? Dan is het geen aanrader om daar jouw autobanden op te slaan. In je tuinhuis kan de temperatuur vaak erg schommelen; hetzelfde geldt voor een hok met een warmwaterketel. Een garage of reservekamer is hiervoor eigenlijk ideaal. Als je thuis geen geschikte plaats hebt voor je opslag, bijvoorbeeld omdat je klein woont, dan is externe opslag ideaal. 

Autobanden opslaan op locatie

Wil je jouw autobanden opslaan maar heb je thuis geen vierkante meters over om ze daar op te slaan? Dan kun je bijvoorbeeld jouw banden opslaan bij een autogarage of een kleine opslagruimte huren. Opslagruimtes zijn droog, schoon en hebben een stabiele temperatuur. 

Bij Huureenbox kun je bijvoorbeeld kiezen voor onze XS box: deze is niet ontzettend groot, en is ideaal om autobanden (en andere spullen!) op te slaan. Daarnaast kun je ook andere seizoensspullen in je box opslaan. Denk aan tuinspullen die je in de winter niet nodig hebt, kampeerspullen die tijdens de wintermaanden toch maar in de weg staan en meer. Wat ook handig is: bij Huureenbox kun je tweewekelijks je box opzeggen - ideaal als je bijvoorbeeld enkel een box wilt voor de wintermaanden. 


Lees ook deze tips

Vragen?

Bel ons op 085 05 13 201