Huureenbox

Tips om je rommelhokje uit te ruimen

Tips om je rommelhokje uit te ruimen
Huureenbox • 17 Aug 2022

In bijna elke woning woning is het te vinden: een rommelhok. Of het nu op zolder is, in een van de overgebleven slaapkamers of in de schuur: ergens is er een plek die dient als opbergruimte. Een opbergruimte is onwijs fijn natuurlijk, maar het is niet handig als dit een grote chaos is. Is het tijd om je rommelhok uit te ruimen en weer een overzicht te krijgen over je spullen? Lees in deze blog hoe je jouw rommelhok het beste kan uitruimen.

Ontspullen

Wat heb je het afgelopen jaar nodig gehad? Veel spullen gebruik je echt niet meer. Een rommelhok raakt snel overvol met spullen en troep waardoor je het overzicht kwijtraakt. Het is heel fijn om een opbergruimte vol rust te hebben. Begin daarom met ontspullen, het geeft een onwijs voldaan gevoel. Vind je veel dingen die je niet meer of nauwelijks meer gebruikt? Doe deze dan weg. Spullen die je slecht een aantal keer per jaar gebruikt kun je het beste bewaren op een plek buiten het huis. Een opslagruimte huren kan hiervoor de oplossing bieden. Neem gerust een kijkje bij Huureenbox - we hebben opslagruimtes in meerdere steden van de randstad. Een box is ideaal om spullen op te slaan waar je slechts een paar keer per jaar gebruik van maakt. 

Geef alle spullen een vaste plek

De spullen die je wel in je rommelhok bewaart wil je ook structuur geven. Kies er daarom voor om alles een vaste plek te geven. Je kunt dit doen door de plekjes voor de verschillende onderdelen op te schrijven, of spullen die bij elkaar horen in overzichtelijke bakken te stoppen. Grote spullen, die je slechts een keer per jaar nodig hebt, kun je het beste opslaan in een opslagruimte. Een voorbeeld hiervan zijn kampeer- of wintersport spullen, deze staan anders altijd in de weg in een rommelhokje dus kunnen beter veilig en netjes in een opslagbox worden geplaatst. Hoewel dit in eerste instantie misschien wat veel werk lijkt, bespaart het je uiteindelijk juist tijd. Zo ben je niet meer uren op zoek naar de spullen die je nodig hebt. 

Maak er een vast moment van 

Is het ondanks bovenstaande tips toch een rommeltje geworden in het hok? No worries: ook daar is een oplossing voor te bedenken! Plan een vast moment in om het rommelhok onder handen te nemen. Ieder jaar, of om het half jaar, de keuze is aan jou! Je hoeft dit natuurlijk echt niet alleen te doen, vraag je gezin of mede huisgenoten gerust om hulp. Een opgeruimd rommelhok is meer rust in het hoofd! 


Lees ook deze tips

Vragen?

Bel ons op 085 05 13 201