Huureenbox

Welke producten kunnen in de toekomst veel geld waard worden?

Welke producten kunnen in de toekomst veel geld waard worden?
Huureenbox • 20 Sep 2022

Ben je thuis bezig met een grote schoonmaak en twijfel je of je die dozen met oud speelgoed en boeken maar moet weggooien? Dan is het misschien verstandig om eerst uit te zoeken of deze spullen niet nog wat waard zijn óf in de toekomst veel geld waard gaan worden. In dat geval is het handig om deze spullen nog even op te slaan. Om jou hier een handje bij te helpen hebben we een lijstje opgesteld met ‘zolder artikelen’ die je tijdens de grote schoonmaak nog even onder de loep moet nemen. 

1. Barbies

Heb je vroeger veel met Barbies gespeeld en staan de grote verzameling aan poppen nu ergens weggestopt? Dan is het tijd om ze even af te stoffen, want de Barbie’s die nog in goede staat zijn kunnen ze zomaar heel wat centjes opleveren. Op verschillende websites kun je jouw blonde pop aanbieden. De prijzen kunnen oplopen tot wel 200 euro. Zit de oude Barbie zelfs nog in de doos? Dan zijn er veilingen waar de biedingen oplopen tot in de duizenden of tienduizenden euro’s. De voorspelling is echter ook dat de barbie’s blijven stijgen in waarde omdat sommige exemplaren steeds meer uitzonderlijk worden. Misschien dus weer terug in de doos stoppen na het afstoffen?

2. LEGO

De dozen met LEGO worden vaak generatie op generatie aan elkaar doorgegeven óf ze staan al jarenlang onaangeraakt in de kelder weggestopt. Onderzoekers hebben dan ook naar de prijzen van wel 2.322 LEGO-sets gekeken van tussen de 1987 en 2015. En wat bleek; al na ongeveer twee jaar nadat een set niet meer wordt gefabriceerd schieten de prijzen omhoog. Dit loopt soms wel op tot 600 procent. Vooral de kleine en grote sets brengen veel geld in het laatje, de medium sets blijven meestal wat achter in prijs. Dat komt omdat grote sets al in kleinere aantallen worden geproduceerd omdat niet veel mensen zoveel geld uitgeven aan LEGO. Maar het komt ook omdat de kleine sets vaak steentjes bevatten die weer heel exclusief zijn. Heb je dus geen grote doos met LEGO op zolder staan? Dan kun je zelfs overwegen om in LEGO te investeren en deze voor een langere periode op te slaan in huis of in een andere opslagruimte

3. Oude apparaten

Hoe moeilijk is het om een laptop, beeldscherm of andere oud geworden apparatuur bij het grofvuil te zetten? Je hebt er immers ooit veel geld voor betaald. Ook hierbij hebben we goed nieuws. Want de kans bestaat dat deze apparatuur gewoon weer veel geld waard wordt. Met name oude computers zijn een groot succes. Was jij bijvoorbeeld een van de eersten die een Apple-computer kocht en heb je deze nog thuis staan? Dan kun je daar nu veel geld voor krijgen. Zo is een van de eerste exemplaren tegenwoordig bijvoorbeeld meer dan 800.000 euro waard. Ook kleinere apparaten, zoals een GameBoy en Nintendo kunnen in perfecte staat nog meer dan 1000 euro opleveren. De voorspelling is ook dat de apparatuur alleen maar blijft stijgen in waarde. Wederom niet gek om te bewaren toch?

4. Boeken

De kans is groot dat jouw boekenkast vol staat met oude boeken. Dan is het een goed om deze nog eens te bekijken. Zeldzame uitgaven en eerste drukken van boeken kunnen ondertussen heel veel geld waard zijn. Wist je dat de allereerste druk van Alice’s Adventures in Wonderland van Lewis Carroll kwam nu zo’n 2 miljoen dollar waard is? Het is natuurlijk onwaarschijnlijk dat er zo’n specifieke titel zomaar in je kast staat. Toch kunnen een Harry Potter en de Steen der Wijzen of de trilogie van The Lord of the Rings kunnen je zomaar meer dan 200 duizend euro opleveren.

Met deze vier voorbeelden hebben we slechts een tipje van de sluier gegeven. Er zijn ongetwijfeld nog veel meer verborgen parels tussen jouw dozen met spullen. We willen hiermee een goede grote schoonmaak natuurlijk niet in de weg zitten. Soms wil je die zolder, kelder of kasten gewoon even opruimen. Daarom kan je in onze boxen gemakkelijk alle spullen opslaan die in de toekomst wellicht nóg meer geld waard worden. Goede investering toch?


Lees ook deze tips

Vragen?

Bel ons op 085 05 13 201