Huureenbox

Tuinspullen winterklaar maken, zo doe je dat!

Tuinspullen winterklaar maken, zo doe je dat!
Huureenbox • 16 Oct 2020

De dagen beginnen grauwer en korter te worden, bladeren verkleuren en vallen van de boom, ook vogels vertrekken naar het warme zuiden. Kortom, de herfst is er weer. Niet alleen jij zal waarschijnlijk balen dat je vaker door de regen moet fietsen, ook tuinspullen blijven het liefst droog en beschermd. Hieronder hebben we een aantal nuttige tips hoe je je tuinspullen goed kunt opbergen, zodat je de volgende lente weer optimaal van het zonnetje kan genieten in de tuin! Bij Huureenbox weten we alles van spullen opslaan, dus de ins en outs van tuinspullen opbergen kennen we als de besten!

Tuinmeubelen

Hoewel het de meest voor de hand liggende oplossing lijkt te zijn, wordt het afgeraden om tuinmeubelen in hoezen op te bergen tijdens de herfst en winter. Door gebruik te maken van de hoezen kunnen de meubelen sneller gaan beschimmelen tijdens de maanden dat de meubelen in je tuinopslag staan. Vocht komt wel bij de meubelen, maar kan niet ontsnappen. De schimmel is de zomer erop niet meer te verwijderen en laat lelijke vlekken achter. In het ergste geval zullen je meubels wegrotten. Om de kwaliteit te garanderen, kun je het beste je meubels droog opbergen. Dit kan in een schuur of garage, maar let erop dat de temperatuur niet te hoog is. Anders kunnen je meubelen uitdrogen, vooral als ze van hout gemaakt zijn. Kies dus voor een opslag die beschermd is tegen de grillen van Moeder Natuur, zoals de opslagunits van Huureenbox!

Het opbergen van tuinmeubelen kan nog een grote klus zijn. Echter, plastic tuintafels zijn vaak uit elkaar te halen en plastic tuinstoelen kunnen ook opgestapeld worden. Zo bespaar je extra ruimte met het opbergen. Ook ligbedden kunnen vaak opgevouwen worden, waardoor je ruimte bespaart. Een tuinbank of loungeset zijn wat moeilijker op te bergen. Er ontstaat wel meer ruimte wanneer je deze spullen op de kant zet.

Parasols

Door de vele regenbuien heeft de tuinparasol weinig tijd om rustig op te drogen, waardoor er schimmelvlekken kunnen ontstaan. Deze vlekken zijn er lastig uit te krijgen en dat zou zonde zijn. Daarnaast is er ook kans dat de parasol kan verkleuren bij slecht weer. Een aanrader is dan ook om een parasolhoes aan te schaffen en deze goed om de parasol heen te wikkelen. Nog beter zou zijn om de parasol binnen op te bergen, zodat deze niet wordt blootgesteld aan vocht en andere weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de parasol droog in de tuinopslag gaat in de herfstperiode, zodat je geen beschimmelde parasol terug moet uithalen in de lente. 

Kussens

Om de kwaliteit van de tuinkussens zo lang mogelijk te behouden, raden wij om de kussens goed op te bergen. Ook bij kussens geldt: wanneer de kussens namelijk vochtig worden, kan er schimmel ontstaan. Dat is zonde, want er komen dan lelijke vlekken in de kussens. Je zou de kussens kunnen opbergen in kussentassen. Ook willen wij als tip meegeven om de kussens binnen op een droge plek neer te leggen, zodat vocht geen schijn van kans heeft. Als je je tuinspullen gaat opbergen, kunnen kussens ook handig zijn om verschillende spullen niet recht op elkaar te leggen om bijvoorbeeld krassen te vermijden tijdens de maanden dat de tuinspullen in de opslag liggen. 

Barbecue

Een van de grotere nadelen van het najaar is dat we niet meer lekker buiten kunnen barbecueën. Voor barbecues en verplaatsbare buitenkeukens is het belangrijk dat je ze goed opbergt tijdens de natte en koude periode. Door vocht kan er roest en schimmel ontstaan. De barbecue kan je bijvoorbeeld afdekken met een hoes. Deze hoes zorgt ervoor dat er geen viezigheid bij het apparaat kan komen en heeft als voordeel dat alles goed beschermd is. Hoewel de hoes een goede basis is voor de bescherming, is een dak boven een barbecue eigenlijk een nog betere oplossing. Het is dan ook ideaal als de barbecue ook in de tuinopslag gaat.

Wat Huureenbox voor jou kan betekenen

Bij Huureenbox heb je ook de mogelijkheid om al je tuinspullen op te bergen. De boxen bieden namelijk een zekerheid dat er geen vocht binnenkomt bij je spullen en de temperatuur blijft mooi constant. Om je een handje te helpen bieden wij de service aan om gratis onze aanhangwagens te lenen. Zo kun je nog makkelijker je tuinspullen vervoeren. Het is bij ons al mogelijk om vanaf een maand bij ons te huren, je zit dus niet automatisch vast aan een jaarcontract. Dit kan ideaal zijn als je je tuinspullen voor een bepaalde periode wilt opbergen.


Lees ook deze tips

Vragen?

Bel ons op 085 05 13 201