Huureenbox

Autobanden opbergen met de tips van Huureenbox

Autobanden opbergen met de tips van Huureenbox
Huureenbox • 09 Feb 2020

Om veilig de weg op te gaan wordt er altijd aangeraden om de juiste banden onder de auto te zetten. Wanneer je bijvoorbeeld zomerbanden gebruikt als de wegen natter en gladder zijn, heb je een langere remweg. Andersom, als je winterbanden gebruikt in de zomer, heb je een langere remweg door een te droge ondergrond. Daarnaast slijten je winterbanden ook sneller door het warmere weer. Het is daarom belangrijk om je autobanden te verwisselen per seizoen en goed op te bergen. Wij hebben een aantal tips voor je klaarstaan die je zouden kunnen helpen.

Opberging van autobanden

Wanneer je zomer- of winterbanden opbergt, is het belangrijk om rekening te houden met de velgen. Als je namelijk de velgen van de banden laat zitten, kun je de banden alleen ophangen of stapelen. Het wordt door autogarages afgeraden om de banden neer te zetten. Als je ze zonder velg wilt opruimen, hang of stapel ze niet op. De banden kun je het beste rechtop plaatsen.

Er bestaan verschillend hulpmiddelen om de banden netjes op te ruimen. Zo kun je ervoor kiezen om een velgenstandaard of bandenhoezen aan te schaffen. Voor optimaal advies voor de opberging kun je ook een autogarage of dealer raadplegen. Zij zijn immers gespecialiseerd in auto-onderdelen.
 

Temperatuur van de opslagruimte

Om de kwaliteit van de autobanden te behouden, wordt er vaak aangeraden om de banden op te ruimen op een plek waar er geen hoge temperatuur is. De banden zouden anders kunnen uitdrogen en er zullen barsten ontstaan in het profiel van de banden. Dit zou zonde zijn (bijna gevaarlijk), want het profiel is erg belangrijk voor de veiligheid op de weg.
 

Wat Huureenbox voor jou kan betekenen

Het voordeel van het huren van een opslagruimte bij Huureenbox is dat de temperatuur constant blijft, waardoor de kwaliteit van de banden langer behouden blijft. De temperatuur blijft relatief laag, waardoor je profiel minder snel splijt. Daarnaast wordt de lucht in onze panden 24/7 gereguleerd, waardoor de boxen niet te vochtig of te droog zijn. Zo blijft de kwaliteit van je winterbanden en zomerbanden optimaal behouden!
 
Wil je een keer bij ons binnenkijken? Loop gerust binnen of maak een afspraak voor een vrijblijvende rondleiding.


Lees ook deze tips

Vragen?

Bel ons op 085 05 13 201