Huureenbox

Slimme opslag voor jouw webshop: zo pak je het aan!

Slimme opslag voor jouw webshop: zo pak je het aan!
Huureenbox • 13 Jul 2022

Ben jij een echte online ondernemer en heb je een eigen webshop? Dan zijn ruimtetekort en wettelijke bepalingen veel voorkomende problemen wanneer je jouw voorraad thuis wil opslaan. Van voedingssupplementen tot kleding, al deze spullen hebben een opslagruimte nodig. Wanneer al deze spullen een juist onderkomen hebben breekt het volgende punt aan: hoe ga je dit logistiek regelen? Je voorraad is namelijk continu ‘in beweging’ wanneer je verkoopt, dus inzicht in je voorraad is van groot belang. Lees hieronder waar je als ondernemer jouw webshop voorraad het beste opslaat. 

Voorraadbeheer

Als je al een webshop runt, hoeven we je niet te vertellen hoe belangrijk je voorraadbeheer is. Wat moet er uit de voorraad omdat het verkocht is? Waar liggen de overige spullen exact opgeslagen en wat moet je inkopen? Het is belangrijk om dit zelf allemaal goed te reguleren om zo jouw verkoop te optimaliseren. Maak daarom gebruik van een goed online systeem dat al deze informatie voor je kan bijhouden en zorg uiteraard dat je dit zelf regelmatig controleert. 

Belangrijk bij het beheren van je voorraad is een goede locatie om de voorraad in op te slaan. Een thuis opslag is zeker mogelijk en vaak het begin van een startende webshop eigenaar. Toch is de basis van jouw webshop je voorraad; wat je niet hebt kun je moeilijk verkopen. Het opslaan van deze voorraad kan dan ook makkelijk in een voorraadopslag ruimte. Hier staat jouw voorraad veilig en verwarmd en heb je het meeste grip op wat er inkomt en uitgaat. 

Jouw opslag groeit mee

Het is belangrijk om precies te berekenen wat je aan opslagruimte nodig hebt zodat je niet te veel betaalt. Of dit nou een paar vierkante meter zijn of een gehele loods, de ruimte moet passend zijn. Gelukkig bieden opslagruimte verhuurders vaak de mogelijkheid om gemakkelijk van grootte te veranderen. Stel bijvoorbeeld dat je een seizoensgebonden product levert, dan is deze flexibiliteit van groot belang. Of is jouw product door omstandigheden ineens meer in trek dan ooit (denk aan mondkapjes aan het begin van de coronacrisis)? Dan groeit jouw webwinkel opslag gewoon met je mee. Als je bijvoorbeeld bij Huureenbox een opslagruimte huurt dan kun je makkelijk opschalen of downsizen indien nodig. Neem hiervoor contact met ons op en we vertellen je welke boxen we nog vrij hebben!

Kies voor gemak

Zorg bij het huren van opslag voor je webshop dat je nog met een aantal laatste zaken rekening houdt om jezelf het zo gemakkelijk mogelijk te maken. Het is verstandig om een opslaglocatie dicht bij huis te kiezen. Dit is eigenlijk om dezelfde reden dat het handig is om dicht bij je werk te wonen. Je bent zo snel bij de voorraad als er problemen zijn, maar ook het ontvangen van vracht die jouw voorraad levert. Het voordeel van opslagruimtes is dat je hier altijd toegang tot hebt en het ook te allen tijde beveiligd wordt.


Lees ook deze tips

Vragen?

Bel ons op 085 05 13 201