Huureenbox

Met deze tips wordt samenwonen een feestje

Met deze tips wordt samenwonen een feestje
Huureenbox • 04 Mar 2020

Yes, het is zover; jullie gaan samenwonen! Naast dat er heel veel geregeld moet worden, is het ook een spannende nieuwe fase in je relatie. Geen zorgen, met deze tips houden jullie het gezellig:

Maak álles bespreekbaar

Als je dacht dat communicatie in je relatie belangrijk was, wacht dan maar tot je gaat samenwonen. Je ziet elkaar nog vaker op elkaars slechte momenten, ontdekt alle goede en slechte gewoonten van je partner en moet ook nog samen beslissen over belangrijke zaken. Al met al een hoop dat voor spanning kan zorgen. Wanneer je beide leert om alles op tafel te leggen, sorry te zeggen en eerlijk te zijn over de dingen waar je moeite mee hebt komen jullie overal samen doorheen.

Verdeel huishoudelijke taken

Hoe je ervoor zorgt dat je partner zijn verantwoordelijkheid neemt in het huishouden? Bespreek welke taken er dagelijks en wekelijks zijn en hoe je die verdeelt. Maak gebruik van de dingen die jullie beiden leuk vinden om te doen en verdeel de dingen die jullie allebei verschrikkelijk vinden om te doen. Samen boodschappen doen? Maak eerst thuis een lijstje van wat je wilt eten en wat je nodig hebt.

Ga nog steeds samen op pad

Het kan erin sluipen; Na je werk plof je lekker samen op de bank, ga je sporten en in de weekenden ga je met vrienden op stap. Hoe heerlijk de avonden thuis ook kunnen zijn, het is nog steeds leuk en belangrijk om samen tijd te maken om leuke dingen te doen. Lekker uit eten, naar de film of juist iets wat je nooit eerder hebt gedaan.

Accepteer de verschillen

Waar jouw haren recht van overeind gaan staan loopt je partner zonder problemen langs. Hoe dat kan? Je bent nou eenmaal een ander persoon dan je partner. En dat heeft ook goede kanten: waar jij fanatiek iedere twee dagen de handgreepjes van de keukenkastjes schoonmaakt, schuift je partner de meubels opzij bij het schoonmaken. Leer kennen wat je partners trekjes zijn en leer beiden zien dat jullie samen voor een schoon en fijn huis zorgen om in te wonen. Als jij de handdoeken graag op een bepaalde manier vouwt, neem deze taak dan op je en verwacht niet van je partner dat hij/zij dit precies zo zal doen als jij. Leer van elkaar, help elkaar, maar accepteer ook dat je nou eenmaal dingen anders ziet en doet. Dat gaat jullie beiden veel frustratie schelen.

Zorg dat de zaken goed geregeld zijn

Hoewel samenwonen gewoon ontzettend leuk is, moet er misschien meer geregeld worden dan je in eerste instantie had gedacht. Maak beiden tijd vrij om alles te regelen en uit te zoeken, het is toch een fijner gevoel wanneer je weet dat alles goed geregeld is. Waar je aan moet denken? Lees dit artikel met onze tips.


Lees ook deze tips

Vragen?

Bel ons op 085 05 13 201