Huureenbox

Hoeveel verhuisdozen heb ik nodig voor mijn verhuizing?

Hoeveel verhuisdozen heb ik nodig voor mijn verhuizing?
Huureenbox • 13 Jul 2022

Iedereen die ooit heeft verhuisd, weet dat je je aardig kunt vergissen in de hoeveelheid spullen die je hebt. Wie weet had je 3 verhuisdozen geregeld voor je keuken en bleek je meer dan het dubbele aan dozen nodig te hebben. Het is dan ook heel logisch dat je ‘hoeveel verhuisdozen heb ik nodig?’ googelt voor je verhuizing. 

Omdat wij als bedrijf gespecialiseerd zijn in opslagboxen verhuren, krijgen we deze vraag geregeld. Gelukkig voor jou, kunnen we deze vraag beantwoorden! Hoeveel verhuisdozen je gemiddeld nodig hebt, hangt af van jouw situatie: ben je single, heb je een partner en/of kinderen? Daarom delen we in dit artikel op basis van jouw leefsituatie hoeveel verhuisdozen je nodig hebt.

Single: 25-40 verhuisdozen

Als je als single gaat verhuizen kun je 10 tot 15 verhuisdozen per kamer rekenen. Als je woont in een studio (1-kamerwoning) raden we aan om wel wat meer verhuisdozen te rekenen. Over het algemeen heb je snel 15 verhuisdozen nodig voor een keuken. Daarnaast nemen ook je persoonlijke spullen wel wat dozen in beslag. 

Heb je veel zware pannen of boeken in huis? Vergeet dan niet enkele extra stevige verhuisdozen te kopen. Zo overleven jouw pannen en/of boeken veilig jouw verhuizing! 

Over het algemeen kun je als single rekening houden met 25 tot 40 verhuisdozen als je woont in een studio of tweekamerwoning. Natuurlijk is elke situatie anders. Naast verhuisdozen, is het belangrijk om ook noppenfolie voor je belangrijke spullen te kopen. En vergeet je stevige plakband niet! 

Koppel: 40-60 verhuisdozen

Ook als koppel kun je de regel van 10-15 verhuisdozen rekenen per kamer - alhoewel je voor de keuken vol keukengerei en apparatuur soms wel eens wat meer dozen nodig hebt. Als je als stel in een twee- of driekamerwoning woont, kun je dus rekening houden met zo’n 40 tot 60 verhuisdozen voor jullie verhuizing.

Hebben jullie daarnaast een grote boekenkast? Vergeet dan niet om extra stevige verhuisdozen te kopen. Houd rekening met 2 boekendozen per strekkende meter - je wilt immers niet dat de verhuisdozen té zwaar worden om te tillen!

Gezin met kinderen: 60-100 verhuisdozen

Voor gezinnen met kinderen is een verhuizing een heel karwei - iedereen heeft immers veel spullen! Ook voor gezinnen mag er rekening worden gehouden met 20 dozen voor de keuken en daarnaast ook 15 dozen per kamer. 

Voor een gezin met één kind dat woont in een eengezinswoning kom je zo al snel aan 60 tot 80 verhuisdozen uit. Heb je meer dan één kind? Reken dan 10 tot 15 extra dozen per kind. 

Waar kun je verhuisdozen kopen?

Verhuisdozen zijn verkrijgbaar bij verschillende winkels, zoals de bouwmarkt. Uiteraard kun je ook verhuisdozen online bestellen. Als je ervoor kiest een opslagruimte voor je verhuizing te huren bij Huureenbox, dan kun je ook bij ons in de shop terecht voor wat extra verhuisdozen. 

Zo, we hopen dat we antwoord konden bieden op je vraag “hoeveel verhuisdozen heb ik nodig voor mijn verhuizing?”. Twijfel je welke box je moet huren voor jouw verhuizing? Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers zijn werkelijke tetris-masters en weten perfect hoeveel verhuisdozen er in elke box passen. 

Veel succes met je verhuizing! 


Lees ook deze tips

Vragen?

Bel ons op 085 05 13 201