Huureenbox

4 tips voor een soepele verbouwing

4 tips voor een soepele verbouwing
Huureenbox • 20 Sep 2022

De verbouwing van je huis is wordt doorgaans niet ervaren als een hele fijne tijd. Je hebt last van minder wooncomfort, rommel, herrie en werklui over de vloer. Dit kunnen storende factoren zijn waar helaas geen ontkomen aan is. Omdat we dus goed snappen dat een verbouwing niet altijd even prettig is geven wij je een stappenplan om de verbouwing wél soepel te laten verlopen. Hiermee hopen we dat je zo snel mogelijk kunt genieten van je omgetoverde huis. 

Tip 1: Zorg voor duidelijke wensen

Het is heel belangrijk dat voordat je jouw ideeën kunt uitwerken, weet wat jouw exacte wensen zijn. Wat moet absoluut gebouwd of verbouwd worden in huis en waar twijfel je nog over? Een goede manier om dit visueel te maken is aan de hand van een moodboard. Hier kun je de algehele interieurstijl vangen en vanuit concrete plannen maken.

Tip 2: Kies de juiste partners

Ben je een geboren klusser, heb je een handige oom, of toevallig een partner met twee rechterhanden? Dan is dat super fijn. Wanneer je namelijk een deel van het project zelf kunt uitvoeren, scheelt dat heel veel geld! Toch is het vaak niet mogelijk om de volledige verbouwing zelf uit te voeren. Maar niet getreurd, daar zijn genoeg aannemers te vinden. Vraag bij meerdere aannemers een offerte op. Op deze manier kun je makkelijk kosten vergelijken. Daarnaast is het verstandig om in jouw netwerk te vragen of mensen prettige ervaringen hebben gehad en is het gunstig om even de reviews te controleren. Je wilt zo’n belangrijk project namelijk wel aan de juiste mensen toe vertrouwen. 

Tip 3: Maak een financieel plan

De verbouwing van een huis is nooit goedkoop. Het is bij een dure klus als deze dus belangrijk om inzicht te hebben in de totale kosten en hoe deze is opgedeeld. Zorg dus dat alle uitgaven overzichtelijk zijn en bekijk per investeringen of je het je geld waard vindt. 

Men denkt vaak onterecht dat een verbouwing tot een veel hogere woningwaarde leidt. Helaas is dit vaak niet het geval. Een keuken of badkamer zijn namelijk zo smaakgevoelig dat de volgende bewoners vaak snel een nieuwe keuken of badkamer plaatsen. Een degelijke houten vloer, een nieuwe dakkapel of uitbouw zijn vaak wél winstgevend. Denk daarnaast ook aan een potje voor onvoorziene uitgaven. Bij een verbouwing kom je deze namelijk vaak tegen en het zou zonde zijn als deze kosten de rest van de verbouwing stagneren. 

Tip 4: Zorg voor voldoende ruimte in huis

Zijn alle plannen klaar, is er voldoende budget en heb je de juiste aannemer gevonden? Dan is het bijna tijd om de verbouwing te starten. Voordat de verbouwing van start gaat is het belangrijk dat je het huis goed opruimt. Kluswerkzaamheden nemen namelijk veel ruimte in beslag en wilt ook niet dat al het stof jouw spullen vervuilt. Hoe zonde zou het zijn als je meubels beschadigen of onder de verfspetters komen te zitten? We raden het aan om meubels op te slaan in een opslagruimte. Gaat het om nog meer dan alleen de meubels? Dan heb je ook nog grote particuliere boxen waarin jij jouw spullen kunt opslaan. Neem contact op met Huureenbox en vraag een offerte aan. Neem de kosten mee in zowel de begroting als de planning van jouw verbouwing en je weet zeker dat al jouw spullen veilig opgeborgen staan. 

Hebben we een deel van de stress voor je weg kunnen nemen? Volg de bovenstaande stappen en jij bent er helemaal klaar voor! Voor je het weet sta je te koken in jouw nieuwe keuken, of badder je in jouw nieuwe bad. Veel succes!


Lees ook deze tips

Vragen?

Bel ons op 085 05 13 201