Huureenbox

4 Bespaartips voor de wintermaanden

4 Bespaartips voor de wintermaanden
Huureenbox • 08 Dec 2022

Iedereen weet dat de inflatie hoog is. Het lijkt alsof je favoriete producten in de supermarkt wel elke week duurder worden. Elke euro die uitgespaard kan worden is er weer eentje die voor andere dingen kan worden gebruikt. Ook bij Huureenbox weten we dat het belangrijk is om op de kleintjes te letten. Daarom geven we je graag 4 bespaartips voor deze winter. 

Tip 1: Let op hoe en wanneer je wasjes draait en droogt

Met de energieprijzen die uit de pan swingen, heb je misschien al je wasdroger ingeruild voor een wasrek dat je binnen en buiten kunt gebruiken. Maar als je nog een stapje verder wil gaan, raden we je aan om ook even kritisch te kijken naar wanneer je wast in de week. Als je dit altijd in het weekend doet, dan betaal je sowieso veel meer dan tijdens daluren doordeweeks. Bekijk eens de tarievenlijst van jouw elektriciteitsleverancier en kijk of je aanpassingen kunt maken. Als je bijvoorbeeld af en toe thuiswerkt doordeweeks, kan het handig zijn om dan je wasjes te draaien! 

Wil je nog een stapje verder gaan? Was dan zo veel mogelijk koud. Dat verbruikt minder energie! 

Tip 2: Verdien een extra zakcentje door op te ruimen

Marie Kondo zei het al: gooi weg waar je niet gelukkig van wordt. Of in dit geval: verkoop het. Met apps zoals Vinted, Marktplaats en de Facebook Marketplace, is het gemakkelijker dan ooit om je oude spulletjes op te ruimen en te verkopen. Vijf euro hier, vijf euro daar… voor je het weet heb je een mooi bedrag opgehaald door spullen te verkopen waarvan je niet eens meer wist dat je ze had. Ga eens in je opslagruimte of zolder rommelen; wie weet wat je daar vindt! 

Tip 3: Kook aan de hand van de aanbiedingen

Ben jij een echte hobbykok? Dan vind je deze bespaartip misschien wel een leuke uitdaging: koken aan de hand van de aanbiedingen. Misschien ben je gewoon iemand die eerst een weekmenu uitdenkt en dan bedenkt welke producten je nodig hebt. Maar wat als je het omdraait? Kijk aan het begin van de week naar de advertenties van de supermarkten bij je in de buurt. Is het gehakt en de paprika’s in de aanbieding? Dan kun je daar een heerlijke spaghettisaus van maken. Maak er een spelletje van: hoe goedkoop kun je een nieuwe, lekkere maaltijd maken? 

Daarnaast nog een tip die je vast al eens van je ouders hebt gehoord: ga nooit boodschappen doen zonder lijstje - en al zeker niet als je honger hebt. Voor je het weet, heb je heb je het halve koekjes-gangpad in je mandje liggen en ga je stevig over je budget. Ga dus enkel met je lijstje in je hand en een volle buik de supermarkt binnen. 

Tip 4: Wees kritisch over je ‘treat-yourself-momentjes’

Eerlijk is eerlijk: wij gunnen onszelf ook graag een extraatje en vinden absoluut niet dat je jezelf niets moet gunnen. Maar het kan de moeite waard zijn om hier even kritisch naar te kijken. Die dagelijkse grote macchiato kan een aanslag zijn op je bankrekening. Kun je er wel mee leven om een paar keer in de week ‘s ochtends thuis zelf een pot koffie te zetten? Dan kun je hier al wat kosten uit je weekbudget wegsnijden. Betaal je al maanden je gymabonnement zonder dat je er één voet hebt binnengezet? Hup, tijd om dat abonnement op te zeggen. Heb je Netflix, Videoland én Disney Plus nodig of kun je iets afspreken met vrienden om samen een account te delen? 

Veel kosten die je bij je ‘vaste’ kosten rekent, zijn helemaal niet zo vast. Daarom is het interessant om af en toe kritisch te zijn: word je hier echt gelukkiger van? En heb je alles echt nodig? Dit is misschien niet de leukste bespaartip, maar voor je het weet, heb je een fijn maandelijks budget vrijgemaakt die je voor andere dingen kunt gebruiken. 

Welke bespaartips hebben jouw leven handiger gemaakt? Laat het ons weten! 


Lees ook deze tips

Vragen?

Bel ons op 085 05 13 201