Huureenbox

Baby op komst? 5 tips voor de babykamer

Baby op komst? 5 tips voor de babykamer
Huureenbox • 24 Dec 2019

Het is iets prachtigs om ouder te mogen worden. Het is natuurlijk ook erg spannend en er moet veel gebeuren voordat het wondertje er is. Een van de voorbereidingen die getroffen moet worden is de babykamer. Moet er nog een kamer vrij worden gemaakt om hier een gezellige babykamer van te maken? Wij van Huureenbox denken graag met je mee en geven daarom vijf tips voor iedere babykamer.

Goede ventilatie

Een belangrijk onderdeel van de babykamer is goede ventilatie. De ideale temperatuur voor een babykamer is tussen de 16 en 18 graden. Een thermometer op de kamer kan daarom erg fijn zijn om dit te controleren. Continue ventilatie is belangrijk maar let wel op tocht, dit kan namelijk veroorzaken dat de baby ziek wordt. Het bedje moet ook niet te dicht bij een verwarming staan, ook het bedje in de zon zetten wordt afgeraden. Een baby heeft namelijk nog niet veel controle over zijn of haar lichaamstemperatuur. 

Geen losse voorwerpen 
Een opgeruimde en rustige babykamer is erg belangrijk. Zorg ervoor dat er geen losse voorwerpen te vinden zijn, zoals snoeren en kleine voorwerpen. De kleine handjes grijpen alles wat ze pakken kunnen. Zelfs los speelgoed in het bedje van de baby kan gevaarlijk zijn, het kan in de mond van de baby terechtkomen en dit zorgt voor verstikkingsgevaar. Een babykamer wil je het liefst zo leeg mogelijk, al nemen de babyspullen een hoop ruimte in beslag. Gebruik daarom goede kasten en opbergbakken. 

Maak het gezellig

Een babykamer inrichten is ook hartstikke leuk, het aanbod van babyspullen is enorm. Let op dat er niet teveel gekocht wordt en de kamer uiteindelijk overvol is. Een rustige kamer is namelijk heel belangrijk voor een baby. Een kamer maak je al snel gezellig door een leuke kleur op de muur te schilderen. Kies hierbij niet te felle kleuren, dat kan ervoor zorgen dat de baby minder goed slaapt. Ga daarom voor lichte maar vrolijke kleuren zoals bijvoorbeeld pastel tinten. Een babykamer maak je ook gezellig door leuke decoratie. Een grote knuffelbeer, zacht vloerkleed of gezellige lampjes maken een kamer lekker knus. 

Kijk vooruit bij aankopen 

Om geld te besparen is het handig om vooruit te kijken bij de aankopen. Bij een prullenbak bijvoorbeeld, moet daar nou per se een Peppa Pig opstaan? Een neutrale prullenbak is over 5 jaar nog steeds goed te gebruiken. Koop daarom meubels die langer dan 2 jaar meegaan, zo ben je niet onnodig veel geld kwijt. De juiste accessoires maken er toch een hele gezellige babykamer van, maar zo kan de kledingkast wel een aantal jaren mee. 

Spullen bewaren

Het komt natuurlijk ook voor dat er spullen worden gekocht die specifiek alleen voor de baby kunnen worden gebruikt. Een ledikantje, commode of babyfoon zijn dure aankopen die prima nog een keer gebruikt kunnen worden. De baby groeit hier op een bepaald moment uit, de spullen moeten dan op een veilige en droge plek worden opgeborgen. Wij helpen je daar graag bij met onze opslagruimtes. Ook voor de spullen die geruimd moeten worden voor de komst van de baby bieden we de oplossing. We geven je graag een vrijblijvende rondleiding. Wij adviseren je graag over welk formaat box die bij jou past. Je kan bij Huureenbox altijd rekenen op een eerlijk, nuchter advies. Wij denken graag met je mee. Je spullen staan bij ons veilig en droog en voor jou toegankelijk tussen 6.00 en 23.00. Neem gerust contact op.


Lees ook deze tips

Vragen?

Bel ons op 085 05 13 201