Wintersport spullen opbergen – waar moet je eigenlijk aan denken?

Heb je ook genoten van je wintersportvakantie? En weet je niet zo goed hoe je al je spullen kan opbergen? Hieronder een aantal tips hoe je al je wintersport spullen het beste kunt opbergen, zodat de kwaliteit van je wintersportkleding -en materiaal behouden blijft!

Wintersportkleding

Wintersportkleding heeft als voordeel dat het je lekker warm houdt in de kou, helaas neem het wel veel opbergruimte in. Door de dikke kleding zal je veel plek in je huis nodig hebben om alles netjes op te bergen. Zeker als je een groot gezin hebt.

Het is natuurlijk belangrijk dat je de kleding eerst wast voordat je het opbergt. Je hebt de kleding een aantal dagen achter elkaar aangehad en je hebt waarschijnlijk ook gezweet. Wintersportkleding wassen zal anders gaan dan normale kleding, met een gebruikelijke wassing kan de kwaliteit achteruit gaan. Houd daarom goed in de gaten wat het advies is van het merk wintersportkleding. Ook zou je de wintersportkleding naar de stomerij kunnen brengen. Dit kost wat meer, maar je kleding zal ook langer meegaan. Wanneer de kleding helemaal schoon is, kun je de eerste wintersport spullen alvast opruimen in dozen.

Ski’s en snowboards

Voordat je ski’s of een snowboard opbergt, kun je ze beiden het beste nog even in de wax zetten. Dit voorkomt dat je materiaal zal uitdrogen tijdens de zomer. Vervolgens is het belangrijk om de ski’s los van elkaar op te ruimen, anders staan ze bijna een jaar onder hoge spanning. De losse ski’s zijn mooi licht, waardoor ze gemakkelijk bovenop andere dozen gelegd kunnen worden. Zo zullen ze ook niet in de weg liggen of omvallen. Voor snowboards geldt dat je deze rechtop zet om spanning te voorkomen. Het is belangrijk om deze wintersport spullen op te ruimen op plekken waarbij het niet vochtig is. Vocht zorgt er namelijk voor dat de randen van je wintersportmateriaal verroest.

Ski's en skischoenen
Schoenen

Belangrijk bij het opbergen van ski- of snowboardschoenen is dat de schoenen helemaal droog moeten zijn. Vochtig opbergen zorgt er namelijk voor dat er een vieze geur in de schoenen blijft hangen, hier krijg je het volgende jaar last van. Niemand houdt natuurlijk van stinkende voeten. Het dus belangrijk dat de schoenen droog opgeborgen worden. Je zou kunnen proberen om de binnenschoenen eruit te halen, zodat ze nog beter kunnen opdrogen. Als tip willen we je ook nog meegeven dat de schoenen goed en stak dichtgemaakt moeten worden, zodat de vorm behouden blijft.

Wat HuurEenBox voor jou kan betekenen

Mocht je niet zo goed weten waar je je wintersport spullen kunt opruimen, dan zou HuurEenBox je kunnen helpen. HuurEenBox heeft als voordeel dat de boxen zo gemaakt zijn dat er geen vocht binnen komt. Zo blijven je wintersport spullen beschermd tegen roest. De dozen kleding zullen waarschijnlijk veel ruimte in nemen, maar zijn licht genoeg om te stapelen, dat scheelt weer oppervlakte. Een box bij HuurEenBox is ideaal, omdat je geen omkijken meer hebt naar je wintersport spullen voor de rest van het jaar!

Wintersport

 Zou je graag advies ontvangen van een van onze medewerkers? Aarzel niet en neem contact met ons op.