Verhuistips – Een checklist die niet mag ontbreken

Zie jij ook zo op tegen de verhuizing? Het is een hoop geregel en je wilt natuurlijk niets over het hoofd zien. Daarom is een goede voorbereiding het halve werk. Met een aantal handige verhuistips hopen wij jou te kunnen helpen met een vlekkeloze verhuizing!

Verhuistips voor het inpakken

Inpakken op de juiste manier kan vele voordelen opleveren. Zo bespaar je niet alleen tijd en ruimte, je zorgt er ook voor dat alles heel blijft.

  • Hoewel servies vaak klein en gemakkelijk in dozen te stoppen is, zijn deze onderdelen het meest breekbaar. Je wilt niet na de verhuizing een doos openen en alleen maar scherven tegenkomen. Wij hebben twee opties voor het inpakken: gebruik handdoeken of pakpapier. Met handdoeken heb je meteen twee vliegen in een klap te pakken: het beschermt het servies en je hoeft niet nog een extra doos erbij te pakken. Als je liever pakpapier wilt gebruiken, geven we je als extra tip om geen krantenpapier te gebruiken. De inkt kan namelijk afgeven op het servies.
  • Wanneer je meubels gaat verhuizen, is het natuurlijk het meest praktische om alle meubels uit elkaar te halen. Zo houd je meer ruimte over in de verhuiswagen. Vergeet niet bij de demontage om alle schroeven en andere kleine onderdelen bij elkaar te houden. Stop deze onderdelen per meubelstuk in een apart zakje en geef duidelijk aan waarvoor de onderdelen zijn.
  • Je hebt vast nog wel ergens rolkoffers liggen die je normaal gesproken voor vakanties gebruikt. De koffers zijn ideaal te gebruiken om zware spullen te verhuizen, zoals boeken. Door de wielen onderop hoef je niet meer te sjouwen, maar trek je de zware spullen achter je aan.
  • Kleding inpakken en verhuizen? Wij raden je aan om de kleding in tassen of vuilniszakken stoppen. Om meer tijd te besparen zou je bijvoorbeeld alles in een keer in de zakken kunnen leggen, inclusief kledinghangers. Zo is het weer mogelijk om de kleding snel terug in de kast te hangen in het nieuwe huis. Daarnaast geven de kledingtassen/zakken de kans om wat flexibeler de verhuiswagen in te delen. De kleding is namelijk bovenop in hoeken te leggen. Dit scheelt weer ruimte.
  • We raden je ook aan om een aparte doos te maken voor alle spullen die je de eerste dag/dagen nodig hebt. Het is namelijk best lastig om je tandenborstel tussen al die dozen terug te vinden. En ook niet geheel onbelangrijk, berg je wc-papier ook op in deze doos!
Verhuistips voor administratieve wijzigingen

Daarnaast is het ook verstandig om aan administratieve wijzigingen te denken als je gaat verhuizen. Je adres wijzigt en dit moet doorgegeven worden aan verschillende instanties. Bij de overheid is dit tegenwoordig makkelijk online te regelen bij ‘Mijn Overheid’.

Het kan ook handig zijn om je alvast in te schrijven bij een nieuwe huisarts en tandarts. Het zou vervelend als er iets was en deze zaken waren nog niet geregeld. Ook moet er gedacht worden aan de kinderen die naar een nieuwe school gaan en daar ingeschreven zullen worden. En wat dacht je van abonnementen? Misschien wil je van sportschool veranderen of moeten tijdschriften op een ander adres bezorgd worden? Kijk ook eens in je portemonnee om te zien bij welke bedrijven je een klantenkaart hebt. Dan weet je meteen wie er nog meer graag op de hoogte willen gehouden worden van je adreswijziging.

Verhuizingstips
Wat HuurEenBox voor jou kan betekenen

Bij HuurEenBox hopen we je een beetje van je ‘verhuiszorgen’ te ontlasten en dat deze verhuistips je op weg geholpen hebben.

Bij ons kun je spullen tijdelijk opslaan vanaf 1 maand huur én de huur is flexibel op te zeggen. Dit is erg praktisch als je nieuwe meubels al zijn geleverd of als je tijdelijk ergens anders moet wonen. Daarnaast hebben wij nog even onze voordelen voor je op een rijtje gezet:

  • Wij hebben de mogelijkheid voor onze klanten om een van onze gratis aanhangwagens te lenen of onze Opel Vivaro bus te huren voor een gereduceerd tarief.
  • Ook wanneer je zware spullen van plan bent om te verplaatsen, is het mogelijk om een hondje gratis bij ons te lenen. Zo kan je bijvoorbeeld meerdere dozen in een keer verplaatsen.
  • En in onze shop hebben we een ruim assortiment aan verhuisspullen. Zo kun je bijvoorbeeld bij ons verhuisdozen, noppenfolie of pakpapier kopen.

Benieuwd hoeveel ruimte je nodig hebt? Bij ons kun je virtueel alvast binnenkijken.