Tien tips voor het opbergen van je kerstspullen

Een van de gezelligste periodes van het jaar zit er weer op. Heb jij ook lekker gegeten en mooie cadeaus gekregen? Nu is het helaas weer tijd voor het opbergen van alle kerstspullen. HuurEenBox geeft je een tiental handige en praktische tips om het opruimen leuker te maken.

Kerstballen

Kerstballen zijn de meest fragiele decoratie van een kerstboom en het is dus belangrijk om het opbergen voorzichtig te doen. Het zou namelijk zonde zijn als je volgend jaar een doos vol met scherven aantreft. Er zijn allerlei praktische oplossingen die dit kunnen voorkomen.

Kerstspullen opbergen
  • Gooi bijvoorbeeld nog niet wijndozen weg, maar berg daar de kerstballen in op. De verdelers in de doos zorgen ervoor dat de ballen niet tegen elkaar botsen.
  • Ook lege eierdozen kunnen een oplossing bieden voor de kleinere kerstballen. In elk vak kun je een kerstbal plaatsen. Als eieren al niet makkelijk kunnen breken, zullen je kerstballen dat ook niet doen!
  • Nog een mogelijkheid is om een grote doos te vullen met plastic bekers. Zorg er eerst voor dat je de bekers op een karton vastlijmt, zodat ze niet kunnen verschuiven/omvallen. Met een doos groot genoeg kun je zelfs meerdere verdiepingen maken. Als laatste stap berg je de kerstballen in de bekers op.
  • Ook gripzakjes of zakjes met zipsluiting kunnen een uitkomst bieden. Op deze manier kun je kerstballen per kleur of per soort opruimen. De hersluitbare zakjes kan je ook weer opnieuw gebruiken.

Lichtsnoeren

Het lastigste van de kerstboom optuigen zijn wel lichtsnoeren die in de knoop geraakt zijn. Wil je dit volgend jaar voorkomen?

  • Rol dan de lichtsnoeren op rondom een stuk karton. Om te voorkomen dat de snoeren verschuiven kun je nog inhammen maken aan de zijkant, zodat alles op zijn plek blijft zitten.
  • Een andere optie is om de lichtsnoeren om een kleerhanger heen te wikkelen. Zo kun je de kleerhangers makkelijk in de kast ophangen of bovenop in een doos bewaren.
  • Wij willen nog als tip meegeven dat het ook handig is om meteen op te schrijven waar de lichtsnoeren voor gebruikt waren afgelopen jaar. De volgende kerst weet je gelijk of het snoer in de boom of in de tuin moet hangen.
Kerstkransen

Heb je nog een mooie kerstkrans? Om de krans te beschermen tegen bijvoorbeeld stof, raden we je aan om een de kerstkrans in een plastic zak op te bergen. Leg de krans met de bovenkant onder in de zak en maak een gaatje aan de onderkant van de zak. Via dit gat kun je met een touwtje de krans ophangen in een kast. Op deze manier is je kerstkrans beschermt tegen stof tot de volgende kerst.

Kaarsen

Ook de kaarsen kunnen weer opgeborgen worden.

  • Heb je nog een heleboel waxinelichtjes over? Je kunt ervoor kiezen om ze allemaal in een glazen pot te stoppen en in de woonkamer te zetten. Zo heb je weer iets nieuws in huis.
  • Lange (en smalle) kaarsen zijn erg kwetsbaar en kunnen snel breken. Wij raden je aan om de kaarsen bij elkaar te binden (bijvoorbeeld met cadeaulint) en ze op te bergen in de closetrol van keukenpapier. Het karton zorgt ervoor dat de kaarsen beschermd blijven.
Wat HuurEenBox voor jou kan betekenen om je kerstspullen op te bergen

Je bent eindelijk klaar met het inpakken van alle kerstspullen! Maar waar laat je het allemaal? Bij ons heb je al de mogelijkheid om een box te huren vanaf 1m3, een ideaal formaat om je kerstspullen in op te bergen. In de box kunnen al 7 à 8 dozen opgeborgen worden, zodat je kerstdecoratie niet meer thuis in de weg ligt. Wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.