De grote voorjaarsschoonmaak – Breng die zon maar in huis!

Het voorjaar is er weer, en dus is het weer tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak. Een voorjaarsschoonmaak houdt niet alleen in dat je de bovenkant van je kast afstoft, je gaat alles grondig aanpakken. Het wordt tijd dat je spullen gaat weggooien. Waarschijnlijk ben je weleens dingen tegengekomen die je eigenlijk niet wilt weggooien, maar tegelijkertijd ook nooit meer hebt gebruikt. De grote voorjaarsschoonmaak biedt de perfecte gelegenheid om fris de lente in te gaan. En mooi meegenomen, de grote schoonmaak is ook nog eens goed voor het verbranden van calorieën. Met een aantal tips helpen we je graag op weg om de voorjaarsschoonmaak van 2018 een succes te maken!

Keuken

De keuken staat bekend om etensresten en vetaanslag die tijdens het koken zijn ontstaan. Er zijn in de supermarkt veel schoonmaakmiddelen te vinden die je kunnen helpen deze resten te verwijderen. Begin eerst met het schoonmaken van het aanrecht en vervolgens de elektronische apparaten. Dit zijn bijvoorbeeld de magnetron en oven, maar ook de waterkoker en afzuigkap. De volgende stap is het opruimen van je keukenkastjes. Kijk goed of de houdbaarheid van de producten nog geldig is en of je eigenlijk de producten nog nodig hebt. Het gemakkelijkste is om eerst kastje voor kastje leeg te halen en terugzet wat je nog denkt te gaan gebruiken (en niet bedorven is).

Voorjaarsschoonmaak

Badkamer en toilet

Voor het schoonmaken van de badkamer en toilet gebruik je allesreiniger of andere schoonmaakproducten die speciaal voor de badkamer en het toilet bestemd zijn. Als eerste zou je alvast alle losse badkamerproducten, zoals shampoo en zeep, even weg kunnen zetten. Dit biedt ook meteen het ideale moment om te zien wat er weggegooid kan worden. Wanneer deze spullen uit de weg zijn, kun je gemakkelijker aan de slag gaan. Begin bijvoorbeeld met het weghalen van kalkresten in de douche, het bad, bij de wasbak en het toilet. Wanneer dit gelukt is, neem je alles met een vochtig/nat doekje af. Voor grondige reiniging zou je nog een schuurmiddel kunnen gebruiken. Let er wel op dat dit product een soort scrub bevat en misschien je badkamermeubels kan beschadigen.

Woonkamer

De woonkamer zal waarschijnlijk een grote klus worden. Probeer voor jezelf deze ruimte in stukken te verdelen, zodat het niet een oneindig grote taak lijkt. Zo kun je beginnen om plank voor plank af te nemen. Vraag jezelf ook op dit moment af of je alle spullen echt nodig hebt. Als je te veel spullen overhoudt, heb je ook de optie om extra planken op te hangen, zo creëer je nog meer opbergruimte. Daarnaast kan je elektronica afnemen met een licht vochtig doekje, ook achter de apparaten bij de snoeren. Om het helemaal af te maken, zet dan verse verse bloemen en planten in de woonkamer. Zo haal je lente helemaal in huis!

Slaapkamer

De eerste stap voor het opruimen van de slaapkamer is de kledingkast. Ga plank per plank na of je bepaalde kledingstukken nog van plan bent om te dragen. Wanneer je een kledingstuk al twee seizoenen niet hebt aangehad, vraag je dan af of je het nog wilt bewaren. Vervolgens kun je je kleding ook per seizoen opruimen, dit maakt zoeken later gemakkelijker. Als je dan toch bezig bent, haal meteen een doekje over de planken.

Voor je matras is het ook goed om deze eens in de zoveel tijd om te draaien. Zo vergroot je de kans dat het matras langer meegaat. En heb je misschien het gehele jaar spullen onder het bed geschoven en daar verder geen aandacht meer aan geschonken? Tijdens de grote voorjaarsschoonmaak is dit moment ideaal om onder het bed alles op te ruimen. Kijk opnieuw wat je echt niet meer hoeft te gebruiken en gooi dit weg. Je kunt ook speciale dozen aanschaffen die onder je bed passen. Zo heb je voor het aankomende jaar weer alles netjes opgeborgen.

Wat HuurEenBox voor jou kan betekenen na de voorjaarsschoonmaak

Zoals eerder beschreven, biedt de voorjaarsschoonmaak je dé gelegenheid om spullen eens en voor altijd weg te gooien. Mocht je deze spullen niet meer nodig hebben in huis, maar kan je eigenlijk ook geen afscheid nemen? Dan ben je van harte welkom bij HuurEenBox. Vanaf 1m3 kun je al je spullen bij ons veilig opbergen. Zo behoud je een opgeruimd huis en krijg je geen spijt van spullen die je anders had weggegooid!

Benieuwd hoeveel ruimte je werkelijk nodig zou hebben voor het opbergen van je spullen? Klik hier voor onze ruimtecalculator.