Checklist voor de verbouwing

Er zijn verschillende redenen waarom mensen beginnen aan een verbouwing. Zo is er misschien meer ruimte nodig of zijn mensen toe aan iets nieuws. Tegenwoordig zie je ook steeds meer dat mensen energiezuiniger willen leven en aanpassingen maken aan hun huis. Wat de reden ook is, er moet aan van alles gedacht worden. De checklist van HuurEenBox helpt je een handje om je goed op weg te helpen.

In de steigers

(gedetailleerd) Plan maken

Wanneer je een plan gaat opstellen wat er allemaal moet gebeuren tijdens de verbouwing, zorg ervoor dat het zo precies mogelijk beschreven is. Als je te veel ideeën hebt, is het een optie om ervoor te kiezen om de ideeën te categoriseren in ‘essentieel’ en ‘extra’. Zorg er ook voor dat je per idee onder andere het materiaal, de kleuren en merken bepaald hebt. Zo hou je overzicht voordat je begint aan de verbouwing.

Budget bepalen

Ga ook bij jezelf na hoeveel geld je beschikbaar hebt om te besteden aan de verbouwing. Het zou vervelend zijn als je achteraf erachter komt dat je over je budget bent heen gegaan. Je kunt niet alleen je spaargeld investeren, maar je zou er ook voor kunnen kiezen om een lening of hypotheek aan te vragen. Tijdens een verbouwing is het ook mogelijk dat er extra kosten bijkomen door ongeplande omstandigheden. Probeer hier rekening mee te houden in je budget.

Offertes aanvragen

Wanneer je het budget hebt vastgesteld, is het de volgende stap om offertes te gaan opvragen. Kies voor minimaal twee specifieke offertes, zodat je prijs- en kwaliteitsvergelijkingen kan maken. Neem goed de tijd om deze offertes te vergelijken en zet niet zomaar een handtekening. Vraag ook eens rond binnen je eigen kring of mensen met je mee zouden kunnen kijken. Iemand met ervaring kan handige tips hebben.

Aannemer in dienst nemen

Het is niet verplicht om een aannemer in dienst te nemen, maar dit kan wel handig zijn. Een aannemer zorgt er namelijk voor dat alle mensen die nodig zijn voor de verbouwing bij elkaar komen en hij/zij coördineert alle activiteiten. De aannemer geeft structuur aan bezigheden die nodig zijn om de verbouwing te laten slagen. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over de planning, risico’s en vergunningen.

Tijdens de verbouwing

Zorg tijdens de verbouwing ervoor dat je op de hoogte blijft van de ontwikkelingen. Je kunt bijvoorbeeld de bouwplaats regelmatig bezoeken of gesprekken inplannen met je aannemer. Zo blijf je op de hoogte van wijzigingen en mogelijke vertragingen. Ook is het belangrijk om in de gaten te houden of werkelijke uitgaven nog gelijk staan aan je budget.

Wat HuurEenBox voor jou kan betekenen tijdens de verbouwing

Tijdens de verbouwing kan het voorkomen dat er spullen in de weg komen te staan voor de vakmensen. Daarnaast wil je natuurlijk ook niet dat je spullen beschadigen. Je zou ervoor kunnen kiezen om je spullen veilig op te ruimen in opbergdozen en deze (tijdelijk) bij HuurEenBox op te slaan. Je kunt bij ons al voor minimaal 1 maand huren. Ook als je verbouwing vertraging oploopt, is dit geen probleem. Bij HuurEenBox kun je flexibel de huur van je box opzeggen. Een verbouwing is al stressvol genoeg, wij helpen je graag op weg. Wil je weten hoe? Neem dan vrijblijvend contact met een van onze medewerkers op.